spacer image

Over HebicTraditie

Twee generaties houtbewerkers.

Voor ons is hout een onuitputtelijke bron van inspiratie. Vandaag zetten wij een traditie verder van twee generaties houtbewerkers, die sinds de jaren 30 van vorige eeuw met het natuurlijk composiet hout op een verantwoorde en zinvolle manier producten ontwikkelen met respect voor mens en milieu. In 1989 hebben we Hebic opgericht met als doel te beantwoorden aan de specifieke eisen en verlangens van de automobielsector.


Groen

De weg naar duurzame productie.

De licht groene kleur in ons logo is voor ons zeer belangrijk, en dat is niet toevallig. Wij beseffen immers dat de weg naar een 100% groen productie-apparaat nog lang is. Wij werken enkel met FSC en PEFC gekeurd hout. Ons kunststof materiaal is 100% polypropyleen en dus zeer goed te recycleren, waardoor we het zelf inzetten bij de productie van onze toebehoren. Het beperkte afval dat we hebben, wordt  o.a. gebruikt voor het maken van groene stroom. Dit alles is nog maar een begin van de weg die wij willen bewandelen om ons in te schakelen in de Cradle-to-Cradle economie, waar alle grondstoffen opnieuw en opnieuw tot waardevolle producten gevormd zullen worden. 


De bever

Hard werken, met veel plezier

De Fabeltjeskrant, een door ons druk bekeken kinderprogramma eind jaren '60 - begin '70, inspireerde ons om de Bever te kiezen als symbool voor onze identiteit als bedrijf. De dieren uit De Fabeltjeskrant, woonden in het Grote Dierenbos en hun problemen hadden veel weg van die van de mensen. Hetzelfde gold voor hun emoties, bekwaamheden en gewoontes. Ed en Willem, de gebroeders Bever zijn dé techneuten van het Grote Dierenbos. Dag en nacht staan ze klaar om alle technische defecten en problemen op te lossen. Ze werken hard met veel plezier en zijn altijd solidair met elkaar.